check Fri frakt från 3 600,00 kr
check Returer upp till 14 dagar
check Betala för 30 dagar
check Partihandel - B2B

för Enduro- och Cross-åkare

Är du ett fan av offroad crossåkning? Vi är säkra på att du kommer att hitta något för dig och din enduro.

Mest populära produkterna

Jack för motorcykel

Cross- och endurocyklar behöver servas oftare än cyklar i andra klasser. Körning under svåra förhållanden, hög belastning på motorn och andra komponenter, för att inte tala om de mindre och större jordar som är vanliga i terrängförhållanden, är omständigheter som gynnar haverier. Servicen av en terrängmotorcykel underlättas av en robust cross/enduro-domkraft. En stabil stålkonstruktion, ett ergonomiskt handtag som gör att fordonet kan lyftas bekvämt och en finish i färgen på ditt favoritmärke - det är kännetecknen för bra cross/enduro-motorcykeldomkrafter. Om du vill sänka din motorcykel försiktigt är det lämpligt att välja en cross/enduro-domkraft med inbyggd stötdämpare. När du väljer en cross/enduro-domkraft ska du vara uppmärksam på den kompakta konstruktionen. När du åker till en tävling eller motocrossbana vill du trots allt inte släpa runt på en stor utrustning. Det ökande antalet cross/enduro-motorcykeldomkrafter på marknaden innebär att tillverkarna konkurrerar med varandra när det gäller ergonomi och komfort och erbjuder mycket bra produkter till rimliga priser.

Skor

Alla som har kört offroad eller på en motocrossbana åtminstone en gång vet hur oförutsägbar sporten är. Fall, stenar som flyger ut under andra motorcyklars hjul och fotstöd som gräver sig in i foten efter varje landning på osäker mark - det är bara några av de faror som cross-/enduromotorcykelstövlar måste hantera. En bra crossstövel ska skydda fotleden från stukningar och förskjutningar, ha en sula som gör att fötterna vilar säkert på fotpinnarna och vara ergonomiskt utformad så att det inte är några problem att använda växelspaken och bromshandtagen. Enduro- och crossstövlar för motorcykel handlar naturligtvis inte bara om säkerhet, utan även om komfort. När du väljer enduro/cross-motorcykelstövlar ska du vara uppmärksam på passformen för foten, ventilationssystemet och vilken typ av material som används på insidan. Glöm inte bort stilen! Cross-/endurokängor ska se bra ut. Oavsett vad du har för garderob för motorcykel och terrängfordon kommer du säkert att hitta rätt cross-/endurokängor. Tillverkarna konkurrerar inte bara med kvaliteten på de material som används och innovativa lösningar, utan också med design och färgversioner av cross/enduro-stövlar. Knalliga färger, dämpade vintagetoner eller kanske klassiskt svart med kromade spännen? När det gäller valmöjligheter överträffar cross- och enduroskor alla förväntningar.

Kläder

Kör du offroad? Då bör du utrusta dig med bra endurokläder som håller dig bekväm och säker när du blir varm. När du väljer endurokläder ska du ta hänsyn till flera faktorer, bland annat komfort, design och tillverkningskvalitet. Du får dock inte glömma att enduro- eller cross-kläder först och främst måste minimera skador vid fall eller vadning genom buskarna så mycket som möjligt. När du letar efter dina drömmars endurokläder ska du därför vara uppmärksam på certifieringar och material för skydd/skydd i buffertar, knäskydd, ortoser, pansar osv. Kom ihåg att cross-kläder inte bara är skydd, utan även handskar, blusar, byxor och jackor. I deras fall kan du gå loss med stilen och matcha specifika klädesplagg till din motorcykel, till exempel. Enduro/cross-kläder har alltid överraskat med sina färgkombinationer och design, vilket gör att de sticker ut från motorcykelkläder som är utformade för asfaltvägar eller långa sträckor. Med cross-cross-kläder kan du uttrycka 100% av din karaktär och sticka ut på motocrossbanan eller i fält med en unik look - med våra kläder kommer du att göra intryck! Du hittar cross- och endurokläder från en rad kända tillverkare som Fox, Leatt och Thor.

Glasögon

Crossglasögon är en viktig del av utrustningen för alla som ger sig ut i terrängen efter en eldsvåda. De ger både säkerhet och komfort när du kör offroad. Enduroglasögon ska ha ett reptåligt visir och ett brytbart fäste som återställer full sikt på bråkdelen av en sekund - vi kan inte tänka oss att tävla utan dem! Du kommer också att uppskatta crossglasögonens goda lufttäthet när du kör under svåra förhållanden. Ramens form och tätningsskummet minimerar trycket och förhindrar att damm tränger in under glasögonen. När du väljer dina drömmars enduroglasögon ska du också vara uppmärksam på remmen. Den ska vara robust och ha en silikonbeläggning för att säkerställa att cross/enduro-glasögonen sitter säkert på din hjälm.

Reservdelar

Cross- och enduromotorcyklar kräver oftare reparationer, service och byte av delar än landsvägscyklar. Men det är en nödvändighet som vi uthärdar med ett leende på läpparna. När allt kommer omkring orsakas alla dessa skador och kärvande kolvar av det vi älskar mest - att bli heta i terrängen! När du väljer cross- eller endurodelar ska du inte bara låta dig vägledas av priset, utan även av byggkvaliteten. Kolvar, ringar, däck och fjädringskomponenter är bara några av de cross-/endurodelar som påverkar din prestanda på motocrossbanan och din körglädje i terrängen. Bland de mest frekvent utbytta endurodelarna finns förbrukningsdelar som luftfilter och motorolja - försumma dem inte och din motorcykel kommer att återgälda dig med oklanderlig prestanda. Det är värt att notera att på cross-/enduromotorcyklar (särskilt tvåtaktare) beräknas utbytesintervallen för enskilda cross-/endurodelar inte i kilometer, utan i timmar - att byta en kolv är alltså en fråga om några tiotal timmar, inte några tusen kilometer. Topptillverkare av cross- och endurodelar inkluderar D.I.D och Afam (motorcykelkedja och drivhjul), WP (fjädring), KN (luftfilter och oljefilter) och Brembo (bromsar). Hos Gmoto hittar du ett stort urval av enduro- och crossdelar för både motorcyklar från toppmärken och billiga cross- och enduromotorcyklar från Kina på 50, 125 och 250 ccm

Däck

I terrängen är det viktigt med bra grepp. Oavsett om du kör på motocrossbanan eller på skogsstigar är det värt att ha bra cross-/endurodäck. Hur ska cross- och endurodäck vara? Effektiv självrengöring, en slitbana som ger bra grepp i kurvor och vid inbromsning och väggodkännande (om du tänker köra på allmän väg) är viktigt. När du väljer endurodäck ska du svara på frågan om vilken typ av underlag du kommer att köra på oftast. Många tillverkare har ett sortiment av cross-/endurodäck som är avsedda för mjuka, medelhårda och hårda underlag. Det innebär att vissa endurodäck är bäst lämpade för sand och lera och andra för steniga stigar eller klippor. Var noga med detta när du köper för att få bra köregenskaper, en säker körning och den bästa offroad-upplevelsen.

Tillbehör

Låt oss vara ärliga - motorcyklister är prylfantaster! Tillbehör för cross- och enduromotorcyklar är en integrerad del av kärleken till offroad. De hjälper oss att vinna bättre placeringar i tävlingar (t.ex. det greppvänliga styret), skyddar våra motorcyklar från skador (t.ex. enduro-motorhuven) och underlättar service och reparationer (t.ex. avgaspluggen eller cross/enduro-jacket). Dessutom kan du med cross/enduro-tillbehör göra din utrustning personlig - faner, klistermärken, tillbehörskåpor eller en förstorad bränsletank är bara början. Letar du efter tillbehör till din cross/enduro-motorcykel? Då har du kommit rätt, för vi har ett helt lager av dem!

Hjälmar

På väg ut i terrängen eller till motocrossbanan? Då behöver du en robust crosshjälm som erbjuder hög säkerhet och åkkomfort. Bra hjälmar för cross kännetecknas av låg vikt, ett effektivt ventilationssystem och en bra konstruktion (t.ex. ett flerskiktat skal tillverkat av olika fibrer). Dessutom bör cross- och endurohjälmar ha ett visir som skyddar mot solen och stenar som flyger under hjulen på andra motorcyklar, vilket ökar körsäkerheten. När du väljer din drömhjälm för enduro/cross bör du även titta på fästet. Många av oss kan inte föreställa oss att köra offroad utan DD-fäste - lyckligtvis är detta en mycket populär lösning. Allt som allt handlar crosshjälmar inte bara om stil för att få dig att sticka ut i fältet och på motocrossbanan, utan framför allt om säkerhet och komfort när du kör utanför allfarvägarna.

Termoaktiva underkläder

Värmeunderställ har blivit allt populärare bland offroad-motorcyklister under flera år. I början riktade tillverkarna sina produkter till dem som var ute på vägarna i kallare väder, men med tiden har värmeunderkläder börjat dyka upp på marknaden för att öka värmekomforten även i sommarvärmen. I dag är termiska underställ avancerade produkter som är ett oumbärligt första lager i motorcykelutrustningen - för såväl cross- och enduroförare som landsvägsmotorcyklister. Värmeunderställ transporterar effektivt bort fukt, vilket i kombination med ventilationszoner och sömlös konstruktion garanterar en hög komfort oavsett terräng eller körtempo. När du ger dig ut på en endurotur fungerar dessutom termiska underställ bra tillsammans med andra aktiviteter, så att du tryggt kan vandra eller klättra utan att byta kläder. Värmeunderkläder är å andra sidan oumbärlig utrustning när du åker skidor eller snowboard, särskilt set tillverkade av merinoull.

Beskyddare

Korsskydd är oumbärliga om du vill komma tillbaka helskinnad från en offroadutflykt och kunna fortsätta med din offroadhobby. Skydd, ortoser, buffertar, nackstabilisatorer och pansar - utbudet av korsskydd är enormt, vilket innebär att det också finns många sätt att öka säkerheten. De mest populära enduroskydden kommer från märken som Fox, Leatt och Acerbis. När du väljer crossskydd ska du vara uppmärksam på skyddets certifiering, ventilationssystem och byggkvalitet. Kom ihåg att ju hårdare du kör och ju mer imponerande handlingar du gör på motocrossbanan, desto mer bör du beväpna dig och sträcka dig efter avancerade korsskydd. Ytterligare kriterier vid köp av enduroskydd är fästsystem och utseende. Precis som andra cross-/enduroskydd (t.ex. hjälmar och stövlar) har cross-skydden fenomenal styling och olika färgvarianter.

Ryggsäck

Under enduroutflykter och intensiv träning på motocrossbanan är det en bra idé att se till att man får i sig tillräckligt med vätska, särskilt i sommarvärmen. Den idealiska lösningen är en enduroryggsäck med camelbak, dvs. en vätskeblåsa som är inbyggd i ryggsäckens inre del. När du väljer en enduroryggsäck ska du inte bara titta på vattentankens kapacitet utan även på själva ryggsäcken. Denna är vanligtvis mellan 8 och 25 liter, vilket gör att du kan bära viktiga cross-/endurotillbehör, en regnjacka, extra handskar eller en kamera/telefon. Cross/enduro-ryggsäckar är inte sämre än trekking-ryggsäckar när det gäller sofistikering och bärkomfort; dessutom utvecklas modeller specifikt för specifika motorcykelsporter. En bra enduro/cross-ryggsäck kännetecknas av vattentäta dragkedjor, en behållare med en kapacitet på minst 2 liter och ett ergonomiskt remsystem som inte begränsar rörligheten under körning eller när den bärs efter avstigning. En avancerad enduro/cross-ryggsäck kan dessutom ha ett certifierat ryggskydd för ökad säkerhet vid körning i tuff terräng. Några av de mest populära tillverkarna där du kan hitta en cool enduro- eller crossryggsäck är Kriega, Acerbis och Leatt. När du väljer en crossryggsäck för en längre offroadutflykt ska du kolla in modellerna från Leatt, som har lanserat en serie cross/enduro-ryggsäckar med ett huvudfack som kan rymma upp till 25 liter!